Ir vėl, ekonomikos Fux’o blogas


Robert T.Kiyosaki, S.L.Letcher: Pinigų srauto kvadrantas

Posted in Knygos sukūrė 4FF - 5 vasario, 2009

Gerų porą metelių šia knygą galima sutikti perkamiausių sąrašuose. Idomu tai, kad originalas pasirodė 1999 m. (išversta 2005, Sirokas), tačiau populiarumo viršūnės sulaukė po gerų 5 metų.

Kngoje autorius žmones skirsto į keturias kvadranto puses: darbininkai (D) , laisvai samdomi darbininkai (L) , verslininkai (L) ir investuotojai (I). Knygoje šios pusės lyginamos, aptariami minusai ir privalumai, kiekvieno mąstymas. Knygos pagrindinė mintis: pinigai turi dirbti mums, o ne mes dėl jų. Kiekvienam, kuriam pabodo 40 ar daugiau valandų savaitė turėtų ją perskaityti, o ypač jauni žmonės, moksleiviai, studentai ir suprasti kokią įtaką mums daro bankų siūlomi kreditai, kreditinės kortelės ir patys bankininkai. Robertas siūlo naudotis ne bankų paskolomis, o būti pačiam “banku“. Autorius netgi pateikia porą verslo modelių, kurie neva turėtų pereiti į V ir I kvadrantus (tinklinis marketingas man visai nepriimtinas). Kitas apie NT, kurį autorius išskiria kaip viena geriausių investicijų. Buvau nustebintas autoriaus įžvalgumu. Leidžiant knygą jis teigė, kad iki 2010 m. įvyks NT rinkos korekcija, būtent tai ir dabar vyksta JAV. Knyga galbūt ypatinga tuo, kad daugiau nerasime taip vaizdžiai, iš dviejų tėčių pozicijų dėstomos medžiagos. Tekstas tikrai nėra sudėtingas, kaip ir visos panašios saviugdos knygos labai legvai skaitomos, įterptą pavyzdžių kaip reikėtų kiekvienam susidaryti asmeninį balansą.

Reziumuojant knygą vertinu 3/5, galbūt dėl to, kad nieko labai naujo neradau ir išvadinęs ją popsu visgi paėmiau į rankas, tačiau nepaisant tai verta tokius kūrinius paskaityti ir prisiminti atrodo elementarius, bet kartais užmirštus patarimus. Apstu gyvenimiškų, finansus liečiančius patarimų. Knygą rekomenduočiau tiems, kurie dar nieko neskaitė panašaus ir tiems, kurie dar nežino Kiyosakio filosofijos.

Autoriaus rekomenduojama literatūra:

Napolean Hill – Galvok ir turėk

Michael Gerber – Verslo mitas (e.myth)

Daniel Goleman – emocinis intelektas

Alexander Elder – prekyba pragyvenimui (tradinng for living) apie akcijas pazengusiems

Robert Heilbroner – Pasauliečiai filosofai (The worldly philosophers)

Marcia Brown – akmens sriuba

2 atsakymai to 'Robert T.Kiyosaki, S.L.Letcher: Pinigų srauto kvadrantas'

Subscribe to comments with RSS arba TrackBack to 'Robert T.Kiyosaki, S.L.Letcher: Pinigų srauto kvadrantas'.

  1. as said,

    aisku ne viskuo galima vadovautis, bet tikrai yra paprasciausiu patarimu, apie kuriuos net nesusimastom.
    problema kylo ieskant autoriaus rekomenduotu knygu. gal kas rado ka nors lietuvoje? rusu arba lietuviu kalba
    parasykite emailu asnoreciau@gmail.com

  2. Alina said,

    Kolegos, kur būtų galima gauti nusipirkti lietuvių kalba kai kurias knygas iš rekomenduojamųjų


Parašykite komentarą